Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, consideră că nu este atât de important să se ajungă la un candidat comun la alegerile prezidențiale din acest an. Potrivit ei, aceasta pentru că nu există riscul ca în turul dur de scrutin să nu ajungă un candidat de pe dreapta.

Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este să avem o cooperare care nu ar dăuna candidatului de pe dreapta care o să ajungă în turul doi. Asta este ideea. Sarcina cea mai complicată va fi să mobilizăm electoratul pentru turul doi. Asta este cea mai corectă cale și noi ne ținem de această abordare”, a declarat Maia Sandu în emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În opinia ei, candidații de pe dreapta trebuie să desfășoare o campanie și o comunicare corectă așa încât să nu dăuneze alegerilor prezidențiale.

În același timp, partenerii PAS-ului din blocul ACUM, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și-a exprimat de mai multe ori opinia că la următorul scrutin prezidențial partidele de dreapta trebuie să înainteze un singur candidat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!