/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Sesizare la CCM! Ministrul Justiției cere sancționarea disciplinară a judecătorului Nicolae Roșca

missing
13 mai 2020, ora 16:29

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a scris o sesizare în adresa Curții Constituționale prin care cere inițierea unei proceduri disciplinare pe numele magistratului Nicolae Roșca, pentru o declarație pe care a făcut-o în cadrul ședinței la care s-a examinat Acordul de creditare din Federația Rusă.

Nu am murit nici după dispariția unui miliard din bugetul de stat și nu vom muri nici după aceste 200 de milioane”, asta a fost declarația judecătorului care a stârnit criticile.

Potrivit lui Fadei Nagacevschi, judecătorii au obligația să se abțină de a se expune asupra cauzei până a ajunge în camera de deliberări, iar această declarație a magistratului Nicolae Roșca ar fi de propagandă.

„Pentru a exclude orice speculații, sesizez Curtea Constituțională să inițieze o preocedură disciplinară și în cadrul ei să vină cu un răspuns către societate, dacă este asta adecvat, dacă nu – să sancționeze acest judecător pentru a nu se repeta istoria, altfel transformăm Curtea Constituțională într-o platformă politică, ceea ce este inadmisibil”, a argumentat Nagacevschi în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul Ion Chicu a comentat că nu este bine când unii exponenți ai Curții Constituționale admit fapte care stârnesc semne de întrebare și a pus la vot propunerea ministrului Justiției de a sesiza CCM pe marginea acestui caz. Membrii Cabinetului de miniștri au susținut inițiativa.

Premierul Ion Chicu a ținut să precizeze cum a fost selectat Nicolae Roșca în funcția de judecător al CCM și să accentueze că a fost membru de partid, iar Fadei Nagacevschi a declarat că anume pentru Nicolae Roșca „a fost manipulat concursul” ca acesta să ajungă magistrat la Înalta Curte și a punctat că a fost în relații foarte strânse în cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram