/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cetățenii vor plăti mai puțin pentru energia electrică furnizată de „Energocom”. Prețul reglementat de ANRE

missing
14 mai 2020, ora 17:54

Cetățenii vor plăti cu 23 de bani mai puțin pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi un preț de un leu și 35 de bani/ kWh pentru furnizorul „Energocom”, cu 14 la sută mai puțin decât prețul în vigoare, care este de un leu și 58 de bani.

Factorii principali care au determinat ajustările sunt:

– reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la S.A. „Termoelectrica” în cuantum de 1,16 lei/kWh sau cu 43 bani/kWh mai puțin decât tariful aplicat în anul 2019;
– reducerea tarifului pentru energia electrică procurată de la S.A. „CET Nord” în cuantum de 1,62 lei/kWh sau cu opt bani/kWh mai mic decât tariful precedent;
– considerarea devierilor tarifare pozitive estimate pentru perioada anului 2019 de către S.A. „Energocom” în valoare de 6,65 mln. lei.

ANRE informează că, cantitatea totală de energie electrică furnizată de S.A. „Energocom”, în calitate de furnizor central de energie electrică, reprezintă mai puțin de 20% din totalul energiei electrice tranzacționate pe piața angro de energie electrică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram