/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Comisia pentru Situații Excepționale își încheie activitatea. O altă comisie va prelua atribuțiile și va declara Cod Roșu în sănătate publică

missing
14 mai 2020, ora 13:51

Starea de urgență declarată în R. Moldova până la 15 mai nu va fi prelungită de Parlament, a reiterat astăzi președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Astfel, Comisia pentru Situații Excepționale își va încheia activitatea.

Totodată, atribuțiile acesteia, de a stabili sau de a impune anumite interdicții din cauza pandemiei, vor fi preluate de o altă structură care va fi creată – Comisia extraordinară privind sănătatea publică.

Igor Dodon a anunțat deja că această comisie va declara mâine Cod Roșu în sănătatea publică și i-a îndemnat pe cetățeni să fie foarte atenți, pentru că pericolul pandemiei nu a trecut.

„Cu toate că suntem plasați mai bine decât alte țări, dacă vorbim de decese, noi avem doar 3,5%, mondial media e 6,5%, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Asta înseamnă că s-a gestionat bine pe parcursul ultimelor două luni. Suntem pregătiți , dar trebuie să fim responsabili”, a declarat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram