Președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov afirmă că deputații care au părăsit formațiunea ar fi primit bani pentru a trece în altă barcă și chiar numește numele persoanei care ar putea sta în spatele coruperii legislatorilor.

„Noi înțelegem foarte bine că coruperea politică este fundamentul principal al acestor noi modificări din Parlament și dacă în baza acestei coruperi se destramă un Guvern, eu nu înțeleg cum partenerii noștri europeni privesc lucrurile liniștit”, s-a arătat indignat Diacov în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la „ProTV”.

Politicianul a dat vina pe Vladimir Plahotniuc și  Ilan Șor că ar trage sforile din străinătate și ar organiza tot ce se întâmplă acum în Parlament, dar moderatoarea i- a amintit că anume Partidul Democrat a fost cel care i-ar fi permis lui Șor să fugă din țară.

Nu PDM, dar câțiva oameni care au avut atribuții la PDM. Unul din autori și dirijori a fost un băiat cunoscut cu numele Iaralov și eu presupun că Serghei se ocupă și în ziua de astăzi cu evoluția acestui partid”, a declarat Diacov.

Totodată, președintele de onoare al PDM a recunoscut că știa despre întâlnirea lui Pavel Filip și Andrian Candu cu Vladimir Plahotniuc în SUA și că Plahotniuc l-a propulsat pe Filip să preia conducerea partidului.

Când a fost prima ședință a grupului nostru parlamentar, dl Plahotniuc l-a propus pe Filip președinte al partidului… Am discutat și eu de mai multe ori cu Plahotniuc, dar cred că ultima dată prin octombrie-noiembrie. Se interesa ce se întâmplă în partid. Am știut despre întâlnirea din SUA, dar nu cred că a fost o discuție foarte semnificativă pentru PDM. Am aflat despre ea la momentul potrivit, când m-am interesat”, a precizat Dumitru Diacov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!