Președintele Igor Dodon declară că „arhitecții” fraudei bancare au fost funcționarii care au pregătit legislația pentru ca furtul din sistemul bancar să fie posibil și îi atenționează pe aceștia că vor ajunge după gratii. Astfel, Dodon l-a vizat și pe deputatul Andrian Candu, care a fost ministru al Economiei în perioada în care au fost acordate garanțiile de stat pentru cele trei bănci falimentare.

„Vreau să vă informez, fără a oferi azi detalii, că există progres substanțial în ceea ce ține de investigarea fraudei bancare. În timpul apropiat, toți o să ajungă acolo unde trebuie. Există anchetă, e clar la ce persoane se referă. Hoțul trebuie să stea la închisoare și el va fi acolo. Cei care au pregătit toată legislația, fiind în funcții de miniștri și membri ai Comitetului de stabilitate financiară, ei sunt arhitecții și vor răspunde”, a declarat Igor Dodon după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a mai anunțat că, pe parcursul a două-trei luni, oamenii legii au avansat destul de mult în investigațiile ce țin de frauda bancară și au efectuat percheziții, care ar fi adus probe la dosar și au pus sub învinuire 10 bancheri.

Și procurorul general Alexandr Stoianoglo a promis că în viitorul apropiat vor fi oferite multe informații despre furtul miliardului, deoarece oamenii legii ar fi reușit să „dezlege mai multe noduri”.

Stoianoglo spune de ce a fost nevoie de percheziții la BNM și promite în curând noi informații despre furtul miliardului: „Am început să dezlegăm nodurile”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!