/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ SUA sprijină medicii Armatei Naționale în lupta cu COVID. Au donat echipamente de protecție de 15 mii dolari

missing
14 mai 2020, ora 17:05

Statele Unite ale Americii, prin intermediul Ambasadei SUA la Chișinău, au oferit astăzi spitalelor Ministerului Apărării un lot de echipament de protecție, de 15 mii dolari. Donația a fost transmisă la solicitarea ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, în sprijinul acțiunilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în Armata Națională.

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Moldova

Lotul american conține termometre cu infraroșu, costume de protecție, ecrane de protecție (viziere), măști, ochelari de protecție, mănuși de nitril, respiratoare și alte echipamente individuale.

Acestea sunt destinate pentru protecția cadrelor medicale din Spitalul Clinic Militar Central și Centrul Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării.

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Moldova

Ambasadorul Dereck J. Hogan a menționat că prin donația oferită, SUA își doresc să sprijine eforturile comune de combatere a situației epidemiologice atât în Republica Moldova, cât și în întreaga lume.

„Aceasta este o mică parte din asistența noastră pentru a ajuta Republica Moldova să combată acest virus. Donația este un semn al angajamentului nostru față de Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult să conlucrăm cu dumneavoastră în depășirea acestei crize”, a spus ambasadorul Hogan.

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Moldova

La rândul său, ministrul Alexandru Pînzari a mulțumit pentru receptivitate și ajutor. „SUA sunt partenerul nostru strategic. Apreciez sprijinul oferit de Ambasada SUA la Chișinău, care conține echipament de protecție pentru efectivul de cadre medicale din instituțiile specializate ale Ministerului Apărării.

Această donație, cu siguranță, este una semnificativă și foarte utilă pentru noi. Sunt convins că prin eforturi comune vom reuși să prevenim acest virus”, a menționat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram