Statele Unite ale Americii, prin intermediul Ambasadei SUA la Chișinău, au oferit astăzi spitalelor Ministerului Apărării un lot de echipament de protecție, de 15 mii dolari. Donația a fost transmisă la solicitarea ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, în sprijinul acțiunilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în Armata Națională.

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Moldova

Lotul american conține termometre cu infraroșu, costume de protecție, ecrane de protecție (viziere), măști, ochelari de protecție, mănuși de nitril, respiratoare și alte echipamente individuale.

Acestea sunt destinate pentru protecția cadrelor medicale din Spitalul Clinic Militar Central și Centrul Consultativ Diagnostic al Ministerului Apărării.

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Moldova

Ambasadorul Dereck J. Hogan a menționat că prin donația oferită, SUA își doresc să sprijine eforturile comune de combatere a situației epidemiologice atât în Republica Moldova, cât și în întreaga lume.

„Aceasta este o mică parte din asistența noastră pentru a ajuta Republica Moldova să combată acest virus. Donația este un semn al angajamentului nostru față de Republica Moldova. Ne bucurăm foarte mult să conlucrăm cu dumneavoastră în depășirea acestei crize”, a spus ambasadorul Hogan.

Foto: Facebook/ U.S. Embassy Moldova

La rândul său, ministrul Alexandru Pînzari a mulțumit pentru receptivitate și ajutor. „SUA sunt partenerul nostru strategic. Apreciez sprijinul oferit de Ambasada SUA la Chișinău, care conține echipament de protecție pentru efectivul de cadre medicale din instituțiile specializate ale Ministerului Apărării.

Această donație, cu siguranță, este una semnificativă și foarte utilă pentru noi. Sunt convins că prin eforturi comune vom reuși să prevenim acest virus”, a menționat ministrul Apărării, Alexandru Pînzari.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!