/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Petiție online: Studenții de la UTM cer anularea sesiunii de vară. „Eforturile depuse în perioada carantinei nu ar trebui devalorizate”

missing
14 mai 2020, ora 15:49

În contextul instituirii stării de urgență în Republica Moldova până pe data de 15 mai, și a realizării procesului de studiu la distanță, mai mulți studenți de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) cer ca sesiunea de examinare de vară să fie anulată. În acest sens, a fost inițiată o petiție online. Inițiatorii acestuia și-au pus ca scop să acumuleze trei mii de semnături online. La momentul publicării știrii, petiția avea deja 2 714 semnături.

„În situația fără precedent creată la nivel mondial, conducerea altor instituții de învățământ superior din Republica Moldova au anulat sesiunile de examinare, stabilindu-se nota generală în baza notelor acumulate pe parcursul semestrului. Noi, studenții , considerăm că eforturile depuse în perioada carantinei nu ar trebui devalorizate și solicităm respectuos, întru protejarea obiectivității, susținerea conducerii UTM prin, anularea sesiunii de examinare din semestrul II al anului de studii 2019-2020”, se menționează în textul petiției.

Semnatarul petiție mai scrie că studenții au participat la toate orele online conform orarului, au realizat seminare, prezentări și proiecte independent,conform cerințelor. Acești au primit și note .

În textul petiției, studenții motivează solicitarea invocând cinci puncte.

  • Accentuarea inegalității între studenți, din cauza faptului că nu toată lumea are posibilitatea să se conecteze la orele online, fiind dependenți de condiții tehnice și materiale. Cunoaștem foarte mulți studenți care locuiesc în sate și nu se pot conecta la perechile online, din cauza faptului că, au o conexiune slabă la rețea. De asemenea, există numeroși studenți ce dispun doar de telefon mobil, astfel ei nu pot utiliza programe precum Microsoft Office, viteza de navigare fiind cu mult mai slabă.
  •  Lipsa obiectivității, care se manifestă prin incapacitatea de a evalua corect un student, deoarece, acesta nu-și poate demonstra cunoștințele în momentul în care, în timpul sesiunii rămâne fără internet, sau I se deconectează laptopul/calculatorul/telefonul.
  • Discriminarea studenților cu o situație financiară precară, care nu-și pot permite să procure tehnică performantă, datorită căreia aceștia vor putea să scrie sesiunea de examinare fără impedimente.
  • Discriminarea studenților UTM față de celelalte instituții de învățământ superior, care au anulat sesiunea de examinare.
  •  Crearea unei presiuni fără precedent, deoarece, pe lângă extenuarea obținută în urma orelor online, care presupun muncă dublă, atât din partea studenților cât și din partea profesorilor, noi suntem neputincioși în fața factorilor expuși mai sus, astfel numeroși studenți riscă să obțină o medie mică la examene, într-un mod lipsit de coerență.

Am telefonat administrația Universității pentru un comentariu la acest subiect, însă nimeni nu a răspuns apelurilor noastre.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram