/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

Un fondator „Avia Invest” oferă un împrumut investițional Aeroportului. Compania susține că își va onora toate obligațiunile financiare până pe 15 mai

missing
14 mai 2020, ora 10:13

„Avia Invest” anunță că unul dintre fondatorii companiei va acorda un împrumut investițional substanțial de 170 de milioane de euro în sprijinul Aeroportului de la Chișinău. Banii vor fi utilizați pentru achitarea tuturor datoriilor curente care au apărut din cauza pandemiei și stopării, aproape în totalitate, a activității Aeroportului. De asemenea, din împrumut, urmează a fi stinse datoriile istorice ale aeroportului.

„Până la 15 mai absolut toate obligațiile financiare ale companiei, inclusiv pretențiile Autorității Aeronautice Civile vor fi onorate în volum deplin”, se menționează într-un comunicat de presă „Avia Invest”.

„Raportăm asta cu mândrie, deoarece în condițiile unei crize pandemice și a incertitudinii provocate de aceasta, o astfel de finanțare esențială ar putea fi obținută doar de o companie solventă și cu o reputație ireproșabilă. Acești bani vor fi direcționați pentru onorarea angajamentelor investiționale în corespundere cu acordul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Inclusiv pentru construirea unui nou terminal de pasageri, al unui terminal de mărfuri, finalizarea construcției unei noi piste de decolare-aterizare, extinderea parcării auto, amenajărilor ș.a”, menționează concesionarul aeroportului.

„Avia Invest” mai anunță că va dezvolta un nou program social în valoare totală de 100 de milioane de lei.

„Aceste fonduri vor fi utilizate pentru implementarea mai multor proiecte sociale în toată țara, menite să sprijine și să îmbunătățească viața cetățenilor Republicii Moldova. Avia Invest consideră că o criză este un motiv în plus pentru a da dovadă de solidaritate și responsabilitate socială”, menționează concesionarul.

Reprezentanții „Avia Invest” mai subliniază că industria aviatică din Republica Moldova a fost lăsată în voia sorții de autorități, în această perioadă de pandemie și criză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram