Război în Ucraina, ziua 397: Avertizarea unui ex-ofițer CIA pentru Moldova. Un oraș a dispărut, iar Bulgaria cere negocieri

Confirmat! SIS-ul a desfășurat o anchetă după ce în presă au fost publicate imagini de la întâlnirea deputaților PDM la hotelul „Luna”

15 mai 2020, ora 15:05

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a desfășurat o anchetă după ce în presă au fost publicate imagini în care mai mulți deputați democrați au fost surprinși la hotelul „Luna” discutând cu „omul lui Dodon”, Alexandru Vâlcu. Informația a fost confirmată de SIS la solicitarea TV8.

Într-un răspuns trimis la redacția TV8, reprezentanții SIS spun că Serviciul a fost sesizat de către deputatul Eugeniu Nichiforciuc, privind eventuale fapte ilegale realizate în privința sa.

Având în vedere atribuțiile stabilite la art. 7 lit. a) din Legea nr. 753/1999 privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, de către instituție au fost desfășurate acțiunile ce s-au impus. Informațiile obținute au fost transmise Procuraturii pentru examinare”, precizează SIS-ul.

Instituția a evitat să spună dacă este adevărat că ofițerii SIS au ridicat imagini video surprinse de camerele de supraveghere ale hotelului „Luna” și clădirilor din apropiere, pentru a identifica persoana care i-a filat pe deputații democrați.

Anterior, Eugeniu Nichiforciuc a declarat că filmarea a trei deputați în timp ce sunt la o întâlnire privată ține de domeniul securității naționale și a anunțat că s-a adresat Procuraturii Generale, cerând  să fie inițiată o anchetă pentru a identifica cine i-a spionat ilegal.

Deputatul a dat în judecată și portalul de știri deschide.md, care a publicat imaginile de la hotelul „Luna”, unde s-au întâlnit Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi și fostul director SIS, Vasile Botnari cu „omul lui Dodon”, Alexandru Vâlcu. Nichiforciuc a solicităat o dezmințire și achitarea unui prejudiciu de 50 de mii de lei de la această sursă media.

Nichiforciuc crede că filmarea deputaților care s-au întâlnit la hotelul „Luna” este spionaj și atentează la securitatea națională

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram