/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Dodon vrea din nou să se așeze la masa de discuții cu Sandu și Năstase: „Să nu permitem să ne joace Plahotniuc”

missing
15 mai 2020, ora 10:48

Fisurile din fracțiunea Partidului Democrat sunt provocate de „gruparea Candu- Șor” a lui Valdimir Plahotniuc, care are scopul să formeze un grup parlamentar de minimum 25 de deputați, pentru ca alte fracțiuni să nu mai poată crea majorități parlamentare. Asta spune președintele Igor Dodon, care îi îndeamnă pe liderii partidelor de dreapta Andrei Năstase și Maia Sandu să nu se lase amăgiți și chiar să se așeze la discuții cu Partidul Socialiștilor pentru a găsi o soluție.

„Scopul lor este să nu aibă majoritate nici PSRM, nici dreapta și să înceapă să negocieze când cu noi, când cu voi. Hai să votăm o lege, hai vouă vă dăm Guvern minoritar că noi nu ne vârâm în Guvern. Iată care-i scopul lor. Pentru asta le trebuie încă 5-6 deputați și pe urmă o să încerce să joace între noi. Așa a făcut Plahotniuc în 2010, când a jucat între Voronin și Filat. Unde sunt partidele lor? Maia Sandu, Andrei Năstase, dacă noi o să permitem să ne joace din nou Plahotniuc, cu aceleași metode, exact cu implicarea Curții Constituționale…

Dacă vedem că continuă acest proces, haideți să ne așezăm la masă, să dizolvăm Parlamentul și jos. Dacă o să continue asta pe parcursul mandatului de 3 ani a Parlamentului, o să fie cum a fost. Plahotniuc l-a distrus pe Voronin,  pe Ghimpu, l-a distrus și pe Filat. Dacă nu o să ne ajungă minte să înțelegem lucrul ăsta, pe urmă o să ne pară rău. Andrei, vrei să fii premier cu voturile lui Candu și Șor? Eu înțeleg orgoliul, dar… s-a adresat Dodon către foștii parteneri de coaliție.

Dodon s-a referit și la coruperea deputaților, pentru a trece dintr-o fracțiune parlamentară în alta și propune să fie modificată legislația astfel încât să nu mai fie posibil acest lucru.

„Înainte de următoarele alegeri parlamentare anticipate, să votăm o lege prin care să interzicem trecerea deputaților dintr-o fracțiune în alta. Știu că trebuie modificări la nivel de Constituție. Haideți să gândim niște penalități, măcar ceva impedimente să punem, de exemplu, un an-doi să nu aibă dreptul să creeze o fracțiune. Să umble brambura prin Parlament. Să restituie cheltuielile din campania electorală pe care le-a avut partidul care i-a promovat. Colegi de dreapta, cu care am făcut coaliție, hai să ne gândim împreună  la un set de modificări legislative care i-ar pune la punct pe astfel de deștepți care vor să facă politică”, a propus Dodon.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram