/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Grupul „Pro Moldova” cere o ședință urgentă a Parlamentului și cheamă la raport Guvernul Chicu

missing
15 mai 2020, ora 13:27

Grupul parlamentar „Pro Moldova” solicită convocarea de urgență a unei ședințe a Parlamentului cu prezența membrilor Cabinetului de miniștri, în frunte cu Ion Chicu, care să prezinte un raport cetățenilor și o analiză clară, bazată pe fapte și cifre, care să ateste situația reală în țară provocată de pandemia de coronavirus.

„Cerem raportul Guvernului privind măsurile întreprinse în perioada stării de urgență, care sunt consecințele în domeniul economic, social și al educației, care este numărul de întreprinderi care și-au suspendat activitatea, numărul persoanelor care au intrat în șomaj tehnic. Să ne prezinte un plan de măsuri de redresare a economiei, un plan post-criză pandemică”, a enumerat Andrian Candu.

Deputații vor să audă și argumentele concrete care au determinat Guvernul să nu prelungească starea de urgență, deși mai sunt înregistrate zilnic multe cazuri de infecție cu COVID-19.

„Se creează impresia că Guvernul nu lucrează pentru popor, dar pentru ca Dodon să mai câștige un nou mandat. Și Chicu, și președintele său Dodon vorbesc despre investii în drumuri. Dar bucătarii, chelnerii, contabilii, toți vor merge să facă drumuri?”, a întrebat indignat Candu.

Deputatul a îndemnat și celelalte fracțiuni parlamentare din opoziție să sprijine solicitarea și să fie invitat Guvernul Chicu la raport în Parlament.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram