/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Detalii despre teribilul accident din centrul capitalei: Șoferul mașinii „Audi” nu era la prima abatere

18 mai 2020, ora 13:34

Șoferul automobilului „Audi” care a provocat teribilul accident din noaptea de sâmbătă spre duminică din centrul capitalei nu este la prima abatere de la regulamentul circulației rutiere. În ultimii patru ani, tânărul în vârstă de 27 de ani, a comis 6 contravenții pentru care a și fost sancționat. Declarațiile au fost făcut astăzi de șeful INSP, Sergiu Paiu, într-un briefing de presă.

Paiu a oferit detalii despre cum s-a întâmplat tragedia. În una dintre mașinile implicate în cumplitul accident se afla și un copil minor.

„Mașina de model „Audi” se deplasa pe bd. Ștefan cel Mare în direcția străzii Tighina, iar la intersecția cu strada Ismail, trecând pe roșu la semafor a intrat într-o Toyota Prius, șoferul și pasagerul acesteia murind pe loc. Audi a fost ulterior proiectat într-o Dacia Logan, care staționa la culoarea roșie a samforului, la volanul căreia se afla un bărbat de 41 de ani, având ca pasageră o femeie de 23 de ani și un copil minor de 7 ani”, a precizat Sergiu Paiu.

Patru persoane au ajuns la spital cu diverse traumatisme. Șoferului automobilului „Audi” i-au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie, însă nu sunt deocamdată gata. Individul a fost reținut pentru 72 de ore.

Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau exploaterea mijloacelor de transport, iar șoferul mașinii „Audi” riscă de la 6 la 10 ani de închisoare.

Șeful INSP a mai menționat că conducerea MAI va veni cu un pachet legislativ care prevede înăsprirea pedepselor pentru condusul cu viteză și în stare de ebrietate.

De la începutul anului, în țară s-au produs 498 de accidente rutiere în urma cărora au murit 69 de persoane, iar 555 au fost traumatizate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram