Autoritățile se vor adresa astăzi în instanța de judecată pentru lansarea procedurii de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, după ce firma a acumulat datorii de circa 60 de milioane de lei față de bugetul de stat. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința pe care a avut-o dimineață cu șeful statului și președinta Parlamentului.

Chicu a precizat că „Avia Invest” nu a achitat până astăzi niciun leu din datorie, chiar dacă aceasta a fost anterior reeșalonată, iar declararea insolvabilității companiei este motiv de reziliere a contractului de concesiune a aeroportului, pentru ca acesta să fie întors statului.

Amintim că, pe 14 mai, „Avia Invest” a anunțat că unul dintre fondatorii companiei va acorda un împrumut de 170 de milioane de euro și banii vor fi utilizați pentru achitarea tuturor datoriilor curente și  istorice ale aeroportului.

Contactați de TV8 pentru un comentariu la anunțul premierului, dar și pentru a preciza de ce nu au fost stinse datoriile față de stat, așa cum s-a anunțat, reprezentanții „Avia Invest” au spus că vor oferi explicații mai târziu, în cadrul unei conferințe de presă, care este planificată pentru ora 11:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!