Procuratura Generală îl îndeamnă pe deputatul Iurie Reniță să scrie un denunț oficial pe numele președintelui Igor Dodon, pe care îl învinuiește că ar fi luat bani de la Vladimir Plahotniuc pentru activitatea Partidului Socialiștilor.

Procuratura explică că nu se poate autosesiza după imaginile pe care le-a prezentat astăzi Iurie Reniță în spațiul public, unde este înregistrat momentul transmiterii unui pachet de către Plahotniuc în care se presupune că erau bani.

„Informăm că deputatul Iurie Reniță nu a adresat vreun denunț, iar doar în baza imaginilor prezentate de către acesta, Procuratura nu poate legal să se autosesizeze pentru că nu cunoaște cât de veridice sunt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Reieșind din interesul pe care-l prezintă acest caz, Procuratura solicită deputatului Iurie Reniță să înainteze un denunț oficial, conformat cerințelor legale și să contribuie la investigarea acestuia”, se spune într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!