Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție la scurt timp după ce deputatul Iurie Reniță a făcut publică o înregistrarea video cu acesta și fostul lider PD Vladimir Plahotniuc, unde ultimul îi propune un pacher în care s-ar afla bani. Șeful statul afirmă că imaginile ar fi trucate.

„Astăzi am asistat la un nou episod din același scenariu manipulator al imaginilor trucate, care au mai fost lansate în luna iunie a anului trecut. Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Renita și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, scrie Dodon.

Mai mult, șeful statului spune că imaginile video au fost făcute publice astăzi, din motiv că procurorul general Alexandru Stoianoglo a declarat că Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului.

„Mai important de remarcat este contextul în care sunt scoase aceste imagini, în ziua când Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor, când procurorii au anunțat că au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfârșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate”, mai precizează președintele.

Igor Dodon afirmă că discuțiile cu Vlad Plahotniuc ar fi fost înscenate.

„Am mai spus și anterior ca in discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost sa ii dau senzația ca avem o relație de colaborare ca sa întind momentul pana am putut sa acționez deschis și direct și sa scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost sa însceneze diferite provocări și pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era in acel pachet, totul a fost doar o sceneta făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările și sunt sigur ca vor descoperi falsul și manipularea care stau in spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini”, declară șeful statului.

Acesta a mai spus că, astfel de imagini video vor mai apărea în scurt timp.

„Faptul că apar acum aceste imagini manipulatoare nu este întâmplător și mă aștept și la alte atacuri, la noi falsuri mediatice, la noi conserve oligarhice care se vor deconspira, inclusiv continuarea cumpărării de deputați pentru a lăsa țara fără guvern în plină criză. Toate aceasta însă nu vor stopa în niciun fel procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului”, afirmă Dodon.

Deputatul Iurie Renița a prezentat în această dimineață o înregistrare video, unde președintelui Igor Dodon i-a fost propus un pachet unde ar fi bani de la Vlad Plahotniuc, fostul lider PD.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!