Cabinetul de miniștri se va întruni astăzi în ședință neplanificată, la ora 15:00, pentru a aproba mai multe proiecte de legi care țin de acordarea unui suport cetățenilor și agenților economici în condiții de criză, după expirarea stării de urgență.

Guvernul urmează să voteze un proiect de lege care prevede  acordarea salariilor suplimentare personalului medical care luptă cu COVID-19 și acordarea indemnizațiilor unice de 16 mii de lei pentru cei care s-au infectat la locul de muncă. Aceste măsuri erau valabile până la 15 mai, doar pe perioada stării de urgență și acum Guvernul va extinde termenul.

De asemenea, urmează a fi promovat un proiect de lege în sprijinul companiilor de turism, pentru eșalonarea termenului de valabilitate a foilor de vacanță procurate de cetățeni înainte de pandemie. Astfel, cetățenii nu vor putea primi banii înapoi, dar își vor putea reprograma vacanțele.

Un alt proiect ce urmează a fi votat astăzi la Guvern vizează subvenționarea dobânzilor pentru creditele luate de agenții economici pentru fondul de salarii.  Termenul va fi extins până la 6 luni.

Premierul Ion Chicu a declarat că ședința de astăzi a Guvernului este una urgentă și va fi organizată pentru ca proiectele să fie direcționate la Parlament, astfel încât la următoarea ședință, care va avea loc joi sau vineri, să fie votate de deputați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!