Dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon ar fi fost falsificat în totalitate. O declarație în acest sens a făcut procurorul general Alexandru Stoianoglo într-un briefing de presă.

„Efectuând suplimentar o serie de măsuri, am stabilit că dosarul în privința cetățeanului Platon a fost falsificat în totalitate. Acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor care rezultau din acuzațiilor în privința lui Șor. Prin urmare, cetățeanul Platon a fost absolut illegal condamnat și respective ilegal își ispășește pedeapsa”, a spus Stoianoglo.

Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

„Procuratura va iniția procedura de revizuire a sentinței acestuia și va insista pe examinarea echitabilă a cauzei lui. Vom cere instanței să examineze dosarul în regim transparent”, a adăugat Alexandru Stoianoglo.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!