/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Curtea Constituțională a respins solicitarea lui Vladimir Țurcan care viza demisia sa din funcția de președinte al instanței

missing
19 mai 2020, ora 17:28

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea depusă de judecătorul Vladimir Țurcan, care a solicitat să fie revizuită decizia din 23 aprilie privind demisia sa din funcția de președinte al Înaltei Curți și cea de numire a magistratei Domnica Manole la conducerea CCM.

Potrivit Înaltei Curți, calitatea de președinte al Curții Constituționale nu este un drept garantat de statutul de judecător constituțional. Această funcție reprezintă un „mandat” încredințat de Plenul Curții Constituționale care poate fi revocat, respectându-se aceeași procedură în care a fost acordat.

Respectiv, plenul CCM i-a acordat pe 23 aprilie vot de neînrederea lui Vladimir Țurcan, după ce Igor Dodon a dezvăluit că a discutat cu acesta la telefon, după ce fusese suspendat Acordul de împrumut din Rusia și Țurcan i-ar fi spus și cum au votat judecătorii Înaltei Curți.

Vedeți mai jos decizia de inadmisibilitate aprobată pe 18 mai de Curtea Constituțională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram