Compania „Avia Invest”,  cea care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, anunță că finul lui Fadei Nagacevschi, ministrului Justiției, și cumetrul lui Adrian Lebedinschi, deputat socialist, sunt implicați în dosarul ce ține de inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei.

„Este o „pură coincidență” faptul că judecătorul Alexandru Arhip, cel care a fost desemnat să se ocupe de acest caz, este nimeni altul decât cumetrul lui Adrian Lebedinschi. Cine este Lebedinschi în structura puterii lui Dodon, este cunoscut de toți – executorul ordinelor sale pe chestiuni juridice.

Printr-o altă „pură coincidență”, finul actualului ministru al Justiției Nagacevschi – Igor Sacaliuc (Purcel) urmează a fi numit administrator al acestei proceduri de insolvență artificială. Cine este Nagacevschi și cât de subordonat îi este lui Dodon, de asemenea, știe toată societatea”, au scris reprezentanții companiei pe rețelele sociale.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a scris pe rețelele sociale cu privire la acest subiect: „Avia Invest” litigiile se soluționează conform prevederilor legale și nu prin comunicate de presă cu tentă politică”.

Guvernul s-a adresat acum două zile în instanța de judecată pentru lansarea procedurii de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”, după ce firma a acumulat datorii de circa 60 de milioane de lei față de bugetul de stat.

Ulterior, reprezentanții companiei s-au plâns de presiuni din partea statului și atac raider asupra firmei, acuzându-l pe președintele Igor Dodon că întrece limita politicului și se implică direct în activitatea comercială.

La scurt timp consilierul premierului Vitalie Dragancea le-a sugerat celor de la „Avia Invest” „să-și revadă comportamentul și să se atârne cu toată responsabilitatea față de contractul de concesionar”.

Drept răspuns compania „Avia Invest” a anunțat atacă Republica Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional și cere Guvernului să îi achite despăgubiri de 885 de milioane de euro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!