/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Democrații care au contestat la CC numirea lui Robu la șefia interimară a PG și modificările la Legea Procuraturii își retrag sesizarea

missing
20 mai 2020, ora 17:42

Cinci din cei doisprecezece deputați care pe 23 septembrie anul trecut au depus o contestație la Curtea Constituțională privind numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, dar și o sesizare privind contestarea unei legi de modificare a Legii cu privire la Procuratură, au decis să și le retragă din adresa Înaltei Curți.

Este vorba despre Pavel Filip, Dumitru Diacov, Igor Vremea, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, adică deputații care au rămas la PDM. Potrivit demersului semnat de cei cinci și adresat Curții Constituționale, „obiectul sesizării este unul consumat”.

„Obiectul sesizării este unul consumat, iar împrejurările pe care autorii și-au întemeiat cerințele nu mai corespund pretențiilor expuse”, se menționează în demers.

Sesizarea ar urma să fie examinată mâine dimineață la ora 10:00, de magistrații Curții Constituționale.

Între timp, în spațiul public au apărut ipoteze că sesizarea privid suspendarea proiectului de lege cu privire la modificările la Legea Procuraturii, ce se referă la procedura de numire a procurorului general, ar putea zdruncina „scaunul” lui Alexandru Stoianoglo, întrucât a fost ales în baza acelorași prevederi ale legii.

O astfel de „temere” are și președintele Igor Dodon.

„CC urmează să examineze sesizarea despre anularea unor modificări legislative, în baza cărora s-a făcut concursul și a fost ales Alexandru Stoianoglo în calitate de procuror general. Dar pe 25 mai se va analiza în instanță adresarea unui fost concurent în acel concurs care cere anularea acestuia. Eu sper că CC înțelege și nu se va implica în aceste jocuri politice”, a menționat șeful statului într-un interviu pentru Accent TV.

Mâine dimineață, înainte de ședința la care va fi expusă sesizarea deputaților, activistul civic Pavel Grigorciuc anunță un protest de susținere a șefului Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram