Șeful ANSP: „Sincer vă spun, mi-e frică să facem Paștele Blajinilor în iunie”

20 mai 2020, ora 12:26

Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, susține că-i este frică de faptul ca la începutul lunii iunie, moldovenii să se adune în cimitire la „Paștele Blajinilor”, în condițiile în care riscul de răspândire a coronavirusului este încă destul de mare.

„Nu am făcut anul acesta Paștele Blajinilor și, sincer să vă spun, îmi este frică să-l facem în iunie. Punctul de vedere al lui Nicolae Furtună, om cu drepturi în această societate – eu încă sunt împotrivă. Pentru că din cel mai mic sat Puțuntei, cu 400 de locuitori, în principiu se duc la cimitir oameni din toate raioanele țării și acolo se face un cocktail… Molotov se odihnește”, a spus directorul ANSP, la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

Numărul de cazuri noi depistate zilnic în Republica Moldova este în continuare de ordinul sutelor. Sunt zile în care numărul de cazuri pozitive este sub o sută, dar asta reiese din numărul relativ mic de teste efectuate.

Paștele Blajinilor a fost „amânat” din luna aprilie pentru zilele de 7, 8 și 9 iunie.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram