/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Șeful ANSP, despre medicii români infectați de COVID-19: „Unul dintre medici s-ar fi putut infecta în comunitate”

missing
20 mai 2020, ora 08:35

La plecarea din Republica Moldova, doar un membru al echipei de medici veniți din România să acorde suport în lupta contra virusului COVID-19, ceilalți au fost testați negativ. Declarația aparține șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Potrivit lui, ceilalți medici au fost testați pozitiv când se aflau deja pe teritoriul României.

Șeful ANSP spune că toți românii infectați au făcut forme asimptomatice de coronavirus.

„Colegii din România au venit cu echipamentele lor de protecție, cu instruirea dânșilor, cu tot a lor. Asta trebuie să fie clar pentru toată lumea. COVID-ul a demonstrat încă o dată că el foarte mult iubește aglomerația”, a menționat Nicolae Furtună în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui, este posibil ca prima persoană contaminată de COVID să se fi infectat în afara spitalului. „Dânsul nu a fost izolat în totalitate. Persoana care s-a infectat prima a fost și la Cahul, a fost și la Bălți, a fost și la Chișinău, s-a întâlnit cu mai mulți colegi din Republica Moldova și cu membrii echipelor care erau disiminate în diferite instituții”, spune Nicolae Furtună.

În opinia lui, ceilalți membri ai echipei s-ar fi putut îmbolnăvi de la primul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram