La plecarea din Republica Moldova, doar un membru al echipei de medici veniți din România să acorde suport în lupta contra virusului COVID-19, ceilalți au fost testați negativ. Declarația aparține șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Potrivit lui, ceilalți medici au fost testați pozitiv când se aflau deja pe teritoriul României.

Șeful ANSP spune că toți românii infectați au făcut forme asimptomatice de coronavirus.

„Colegii din România au venit cu echipamentele lor de protecție, cu instruirea dânșilor, cu tot a lor. Asta trebuie să fie clar pentru toată lumea. COVID-ul a demonstrat încă o dată că el foarte mult iubește aglomerația”, a menționat Nicolae Furtună în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui, este posibil ca prima persoană contaminată de COVID să se fi infectat în afara spitalului. „Dânsul nu a fost izolat în totalitate. Persoana care s-a infectat prima a fost și la Cahul, a fost și la Bălți, a fost și la Chișinău, s-a întâlnit cu mai mulți colegi din Republica Moldova și cu membrii echipelor care erau disiminate în diferite instituții”, spune Nicolae Furtună.

În opinia lui, ceilalți membri ai echipei s-ar fi putut îmbolnăvi de la primul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!