/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Zeci de pietoni își pun viața în pericol după ce a fost închis un pasaj subteran din capitală. Oamenii nu mai au pe unde traversa drumul

missing
20 mai 2020, ora 21:03

A fost scandal din nou în pasajul subteran de pe strada Alecu Russo. De astăzi, trecerea este închisă pentru a fi reparată, iar comercianții, care au fost alungați, nu mai au unde lucra. Autoritățile din sector nu spun cât timp vor dura lucrările și dacă aceștia vor putea reveni la muncă. Pe de altă parte, în lipsa unei treceri subterane, zeci de oameni au trecut ilegal strada, riscând să ajungă sub roțile mașinilor.

Așa au trecut strada zeci de oameni în cele câteva minute cât am filmat noi. Toate se întâmplau sub ochii inspectorilor de patrulare, care la cameră ne-au spus că, de fapt, i-au ajutat pe oameni să traverseze.

„Îi ajutăm să treacă pe cei mai în vârstă. Oricum solicităm să meargă la semafor sau trecerea pentru pietoni. Oprim transportul. -Multe persoane au trecut cu ajutorul dvs? -Nu, ne străduim să nu creăm ambuteiaje”.

Chiar dacă au fost claxonați de șoferi, pietonii spun că nu au altă ieșire și regretă că pasajul subteran a fost închis.

„Desigur că e rău. Cum să treci… -Cum o să traversați? -Peste drum”.

„Cred că puteau face reparația și fără a închide. Pot fi accidente. Îmi e dificil să trec drumul”.

„Chiar trebuia să cumpăr ceva pentru o zi de naștere și nu mai pot. Din păcate fac cale întoarsă”.

Cei mai revoltați au fost însă comercianții, care au rămas cu marfa blocată în trecerea subterană și nu știu cum vor supraviețui fără un loc de muncă.

„Nu putem lua nici marfa, nici nimic. Au închis, de dimineață stăm aici”.

„Nu ne oferă alte locuri pentru comerț, practic ne spun să mergem unde vrem”.

„Ce o să facem… O să căutăm de lucru, o să stăm acasă, rămânem fără serviciu”.

Și avocatul acestora consideră că autoritățile locale comit un abuz, întrucât contractele comercianților sunt valabile până în 2023.

VICTOR PANȚÂRU, AVOCATUL COMERCIANȚILOR: „Nici contractul și nici această decizie a Consiliului nu este anulată, nici suspendată. Sunt acte care sunt în vigoare”.

Într-un final, comercianții au fost lăsați să-și ia marfa, însă doar în prezența reprezentanților preturii. Aceștia nu ne-au putut spune pentru cât timp va fi închisă trecerea, ce lucrări vor fi făcute mai exact și dacă vânzătorii vor mai reveni aici.

OLEG SUSLOV, VICEPRETOR, SECTORUL RÂȘCANI: „Subterana e închisă pentru reconstrucție. -Oamenii vor reveni aici? -Cereți informația de la Direcția Transport”.

Șeful Direcției de transport nu ne-a răspuns la telefon. Conform unei decizii a primarului general, toate gheretele trebuiau evacuate până la 20 mai. Anterior, Pretorul sectorului Râșcani a declarat pentru TV8 că pasajul se află în stare dezastruoasă și trebuie reparat urgent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram