/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Reniță s-a adresat la Procuratură. Cere inițierea unui dosar penal pentru acte de corupție

missing
21 mai 2020, ora 10:04

Deputatul Iurie Reniță, care a făcut publice imaginile cu Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov cu presupusul pachet cu bani pentru salariile socialiștilor, cere Procuraturii Generale să verifice autenticitatea segvențelor video și să inițieze un dosar penal pentru acte de corupție săvârșite de înalți demnitari de stat.

Parlamentarul se arată indignat de faptul că Procuratura nu s-a autosesizat după apariția acestor imagini și critică comunicatul de presă pe care l-a emis instituția pe 18 mai, în care a făcut aluzie la faptul că ar fi doar o acțiune de PR.

„Am așteptat ca Procuratura Generală să se autosesizeze așa cum a făcut-o de nenumărate ori în cazuri similare…Acea expresie și adresare în adresa mea constituie o imixtiune în activitatea parlamentară a unui deputat și este o intervenție grosolană în separarea puterilor în stat”, susține deputatul în adresarea sa trimisă la Procuratură.

Iurie Reniță amintește de segvențele care au apărut anterior în presă cu aceiași actori politici, de la aceeași întrevedere și cere Procuraturii să revizuiască hotărârea din 6 martie 2020 când a fost dispusă neînceperea urmăririi penale pentru că faptele nu ar întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni.

Deputatul afirmă că imaginile pe care le-a publicat reprezintă o bănuială rezonabilă de acte de corupere pasivă și activă, deoarece după transmiterea pachetului Igor Dodon a vorbit clar despre achitarea unor salarii.

Iurie Reniță cere corobarea acestor imagini, care conțin elemente absolut noi, cu cele apărute anterior în spațiul public și inițierea unei cauze penale pentru acte de corupție.

 

 

 

I

 

aceste imagini conțin elemente absolut noi, care nu figurau în dosarul clasat în martie,

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram