/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Igor Dodon, la sfat cu ambasadorul Rusiei. Niciun cuvânt despre renegocierea creditului de 200 de milioane de euro

missing
21 mai 2020, ora 17:22

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Președinția anunță că au fost discutate mai multe subiecte „legate de dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre state în domeniile prioritare, la nivel bilateral și multilateral”, dar nu spune nimic despre renegocierea Acordului de împrumut din Federația Rusă, pe care a cerut-o Guvernul de la Chișinău.

„În special, am apreciat înalt recenta ședință online a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, țara noastră având statut de observator. Am menționat faptul că, în pofida dificultăților existente, interacțiunea dintre Moldova și Rusia în cadrul UEEA și CSI va continua, întru binele popoarelor din ambele țări” a declarat Igor Dodon, potrivit comunicatului Președinției.

Amintim că Acordul de împrumut din Federația Rusă a fost declarat neconstituțional, iar Guvernul și-a anunțat intenția de a renegocia documentul cu autoritățile ruse. Premierul Ion Chicu a precizat că a trimis încă vineri o scrisoare la Moscova și așteaptă un răspuns.

Ambasadorul Rusiei nu s-a referit la acest subiect în cadrul discuțiilor cu Igor Dodon sau nu s-a anunțat public despre asta în comunicatul Președinției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram