Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr a înregistrat în Parlament un proiect de hotărâre care prevede crearea unei Comisii de anchetă pentru elucidarea tuturor presupuselor acte de corupție și de îmbogățire ilicită ale președintelui Igor Dodon. Acesta este primul pas, iar după ce va fi încheiată activitatea comisiei, vor urma și alte acțiuni pentru a-l penaliza pe șeful statului, anunță deputații Platformei DA.

„Pornim în premieră procedura de sancționare a președintelui, ceea ce nu a mai fost în istoria R. Moldova. Ne-am consultat cu mai mulți juriști. Acel video în care președintele apare cu culiocul a fost ultima picătură. Posibil săptămâna viitoare să avem 51 de voturi în Parlament pentru a crea această comisie. Urmează să chemăm mai multe persoane la audieri, chiar și pe Dodon”, a declarat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

Deputatul Dinu Plângău a adăugat că demnitarii cu funcții înalte trebuie să aibă o reputație ireproșabilă, iar Igor Dodon a fost implicat de mai multe ori în diverse scandaluri: dosarul Bahamas, vacanțele de lux, filmulețele compromițătoare despre presupuse acte de corupție, discuții cu așa-ziși demnitari din regiunea transnistreană.

„Igor Dodon și-a încălcat de nenumărate ori jurământul prin diverse acțiuni.  Această comisie nu este un rechizitoriu, ci va elucida toate circumstanțele. Noi vom aplica câteva mecanisme, dacă vom colecta suficiente probe care vor confirma ce a apărut în spațiul public. Sunt sancțiuni penale și civile”, a precizat Plângău.

Solicitați de TV8 pentru o reacție, reprezentanții Președinției au declarat că nu comentează acțiunile și declarațiile formațiunilor politice, mai ales în an electoral: „Opoziția trebuie să demonstreze că există și are idei”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!