/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Socialistul Vasile Bolea depune plângere la Procuratură pe numele lui Iurie Reniță, pentru denunț fals și defăimare

21 mai 2020, ora 15:04

Deputatul socialist Vasile Bolea anunță că se va adresa la Procuratura Generală și va solicita sancționarea penală a deputatului Iurie Reniță pentru denunț fals și defăimare, după ce acesta l-a acuzat că ar fi primit împrumuturi din offshore și ar fi donat banii pentru finanțarea campaniei electorale a lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 2016.

Vasile Bolea afirmă că a obținut de la Comisia Electorală Centrală, pe 19 mai,  un răspuns oficial că numele său nu se regăsește în rapoartele financiare din perioada campaniei electorale, printre persoanele care au făcut donații PSRM-ului și asta ar fi o dovadă că declarațiile lui Iurie Reniță sunt mincinoase.

Acum, când am toate dovezile respective și calificările conform Codului penal, voi depune o interpelare la Procuratura Generală ca acest „băiat regizor” să vină să răspundă în baza legii referitor la ce a scris, încercând să mă ponegrească și făcând denunțuri false în acest sens”, a declarat Vasile Bolea.

Amintim că Iurie Reniță a publicat un document care ar demonstra implicarea socialistului Vasile Bolea în spălarea de bani prin filiera Bahamas. Este vorba despre un contract de împrumut, pe care socialistul l-a semnat  pe 11 aprilie 2016 cu firma „Exclusiv Media”, care aparține lui Corneliu Furculiță, prin care a obținut suma de 500 de mii de lei. Împrumut respectiv nu s-a regăsit în declarația de avere și interese a deputatului Bolea pentru anul respectiv.

Vedeți aici o copie a documentului pe care l-a publicat anterior Iurie Reniță în care figurează numele lui Vasile Bolea.

Numele lui Vasile Bolea figurează și în procesul penal pornit în noiembrie 2019 pe faptul finanțării ilegale a Partidului Socialiștilor din străinătate, care a fost conexat la un dosar penal inițiat în iulie 2016 pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, cu implicarea companiei  „Exclusiv Media”.

/DOC/ Dosarul finanțării PSRM din Bahamas: 27 de persoane și patru companii, verificate de procurori

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram