/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Testați pozitiv la coronavirus, șase angajați de la Institutul de Urgență au repetat testul de două ori și a ieșit...negativ

missing
21 mai 2020, ora 18:39

Un nou semnal de alarmă referitor la situația privind infecția cu coronavirus la Institutul de Medicină Urgentă. Acesta vine de la deputata din partea grupului „Pro Moldova”, Ruxanda Glavan și vizează șase angajați ai instituției testați pozitiv la prezența coronavirusului, iar la testul repetat, de două ori negativ.

„Luni, șase angajați, medici și asistenți medicali de la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău au dat analizele la laboratorul ANSP și au ieșit cu rezultate pozitive. Panicați și stresați, oamenii au mers la un laborator privat, au plătit cu banii proprii, au repetat testul și le-a dat – negativ. S-au întors la ANSP, au dat testul a treia oară și, de această dată, le-a ieșit negativ”, spune Glavan. 

Informația este confirmată și de Mihai Ciocanu.

„Așa s-a întâmplat. A treia oară, după testul la privat, eu am insistat să se facă din nou testul la ANSP. Există un procentaj de 5% ca testul să dea greș. Detalii nu aș putea să vă spun, cred că ar trebui să le cereți de la ANSP”, a spus șeful Institutul de Urgență.

Ruxanda Glavan i-a cerut explicații directorului ANSP, Nicolae Furtună, în plenul Parlamentului.

„L-am întrebat astăzi în Plenul Parlamentului pe directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, cum explică acest caz, însă n-a apucat să ne minuneze cu vreo explicație. Doamna președintă a Parlamentului i-a sărit grijulie în ajutor și a răspuns în locul lui, refuzând să-i conecteze microfonul”, a mai scris deputata, care sugerează că statisticile privind infecțiile cu Covid – 19 ar fi „desenate”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram