/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Violeta Ivanov, aleasă vicepreședintă a fracțiunii Partidului Șor. Grupul „Pro Moldova” are oficial 12 deputați

missing
21 mai 2020, ora 10:43

Grupul parlamentar „Pro Moldova” a anunțat în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului că are oficial 12 deputați și a rugat Secretariatul să facă modificările necesare în componența Legislativului.

Șeful Direcției Juridice Ion Creangă a precizat că nu există obiecții pe dimensiunea politică, pentru că fiecare deputat are dreptul să facă parte din orice fracțiune, dar pe dimensiunea administrativă sunt probleme.

„Pe chestiuni administrative, asigurarea deputaților cu birouri și alte lucruri, se aplică articolul 4, să treacă  șase luni până când îi vom asigura administrativ”.

„Nu vă faceți griji că avem scaune destule în birouri”, a comentat liderul grupului „Pro Moldova”, Andrian Candu.

Și Partidul Șor a anunțat că are deja oficial 9 deputați în fracțiunea parlamentară, iar Violeta Ivanov, care a venit de la Partidul Democrat împreună cu Vladimir Vitiuc, a fost aleasă vicepreședintă a fracțiunii.

„Cred că este influența virusului care umblă prin republică. Fracțiunea noastră a examinat aceste anunțuri. Deputații au fost retrași din funcțiile în care au fost delegați din partea fracțiunii, în rest – sănătate și succes”, le-a urat președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov foștilor colegi de partid.

Și deputatul Ion Groza a anunțat oficial la ședința Parlamentului că, de astăzi, face parte din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram