După ce Ion Chicu l-a numit „ratat” pe europarlamentarul Siegfried Mureșan, atacându-l astfel pentru că ar fi îndrăznit să critice Republica Moldova, un alt eurodeputat i-a răspuns premierului moldovean. Într-o postare pe Facebook, Eugen Tomac, susține că după atacurile de azi, cel mai prompt răspuns al României ar trebui să fie retragerea cetățeniei române a prim-ministrului moldovean.

„După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române. Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, este mesajul lui Eugen Tomac.

L-am întrebat pe Vitalie Dragancea, consilierul lui Ion Chicu, dacă premierul deține cetățenie română.

„Din câte știu eu, deține cetățenie română, dar nu cred că domnul Tomac este în măsură să decidă asupra deciziei de retragere a acesteia. Premierul are un schimb de fraze cu un cetățean român pe nume Siegfried Mureșan care și-a permis unele declarații obraznice și nu e prima dată când face asemenea declarații imprudente. Politicienii ar trebui să își amintească că servesc drept exemplu de comportament”, a subliniat Dragancea.

După ce a declarat anterior în două emisiuni de la TV8 că nu-l cunoaște pe europarlamentarul  Siegfried Mureșan, premierul Ion Chicu l-a atacat direct pe acesta pe rețelele sociale, numindu-l un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!