Numărul în creștere din ultimele zile al cazurilor de infecție cu coronavirus se explică prin faptul că oamenii au ignorat în mare parte restricțiile stabilite de autorități. Este explicația șefului ANSP, Nicolae Furtună.

„Cazurile reflectă în general comportamentul nostru. Chiar dacă colegii din MAI au aplicat amenzi, chiar dacă măsurile de restricție au fost clar stipulate, concetățenii și-au făcut mendrele așa cum au considerat ei de cuviință. Au făcut și zilele onomastice, au făcut și alte ceremonii fastuoase, au ieșit la grătar, am văzut forfota de 9 mai din Chișinău”, a subliniat directorul ANSP.

„Nu am fost ascultători și avem exact reflectarea în timp a ceea ce s-a întâmplat acum o săptămână”, a adăugat Furtună, făcând referire la evenimentele organizate pe 9 mai și relaxarea mai multor restricții.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!