/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

După ce au plecat de la PD la PP ȘOR și Pro Moldova, deputații Bîtcă, Ivanov și Bacalu au fost scoși din funcțiile de președinți de comisii parlamentare

missing
22 mai 2020, ora 08:32

După ce a părăsit fracțiunea Partidului Democrat (PD) și s-a alăturat fracțiunii Partidului ȘOR (PP ȘOR), deputata Violeta Ivanov a fost înlocuită în funcția de președintă a Comisiei politică externă și integrare europeană. În locul ei, a fost numit deputatul democrat Igor Vremea.

Același lucru s-a întâmplat și cu deputata Elena Bacalu, care a plecat de la PD și s-a alipit fracțiunii Pro Moldova. Funcția de președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie a fost preluată de către democratul Ghenadie Buza.

Și la președinția Comisiei administrație publică s-au produs schimbări. Vasile Bîtcă, ex-democratul care a plecat recent la Pro Moldova a rămas fără funcția de președinte al acestei comisii, în locul lui fiind aleasă Reghina Apostolova, deputată în fracțiunea PP ȘOR.

În același timp, Nicolae Ciubuc a fost desemnat președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională, fiind revocat din calitatea de vicepreședinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Schimbările au fost votate la ședința de ieri a Parlamentului.

Tot ieri, au fost operate schimbări în componența nominală a unor delegații la organizațiile parlamentare internaționale și bilaterale. Astfel, deputata Violeta Ivanov a fost revocată din funcția de șef al delegației la Adunarea parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. Deputații l-au desemnat în această calitate pe democratul Nicolae Ciubuc.

De asemenea, Violeta Ivanov a fost revocată și din funcția de șefă-adjunctă a delegației la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, Igor Vremea, deputat în PD, a fost desemnat în această funcție.

A suferit modificări și componența delegației Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Ruxanda Glavan a fost exclusă din lista membrilor. Membru al delegației la APCE a devenit Vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram