/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

MAE de la București critică dur declarațiile lui Chicu: „Acestea denotă o profundă lipsă de respect la adresa României”

22 mai 2020, ora 20:24

Ministerul de Externe al României a criticat dur declarațiile făcute astăzi de premierul Ion Chicu prin care a atacat dur statul vecin și europarlamentarul Siegfried Mureșan. Instituția le consideră drept „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”. 

„Declarațiile prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii R. Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, se spune în comunicatul instituției.

MAE român a evidențiat că implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu reprezintă numai o obligație pentru Republica Moldova, ci și garanția prosperității pentru cetățenii săi. Bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova nu poate fi asigurată prin declarații publice care denotă un limbaj rudimentar, ci numai prin eforturi în direcția construirii unui stat de drept solid și cu instituții democratice. Așa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi și în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova.

Aceste aspecte au fost aduse, în această după-masă, la cunoștința ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea.

De asemenea, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o discuție telefonică pe aceeași temă cu ministrul de Externe de la Chișinău, Oleg Țulea.

După ce a declarat anterior în două emisiuni de la TV8 că nu-l cunoaște pe europarlamentarul  Siegfried Mureșan, astăzi premierul Ion Chicu îl atacă direct pe acesta pe rețelele sociale, numindu-l un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Un nou atac dur al lui Chicu la adresa României și europarlamentarului Siegfried Mureșan. L-a numit un „ratat” cu pretenții de avocat al Moldovei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram