/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mai mulți miniștri și deputați, în autoizolare, după ce Nichiforciuc a fost diagnosticat cu coronavirus. De ce ședința Parlamentului nu a fost anulată

missing
22 mai 2020, ora 11:31

Mai mulți miniștri și deputați care au avut contact cu deputatul Eugeniu Nichirforciuc, testat pozitiv la coronavirus, se află în izolare. Despre asta a anunțat într-o conferință de presă directorul ANSP, Nicolae Furtună. Acesta a mai spus de ce ședința de ieri a Parlamentului nu a fost anulată în situația în care există un caz confirmat de infecție în cadrul Legislativului.

„Sistarea nu se impunea ieri cu atât mai mult că toți cei prezenți ăn Parlament au respectat distanța, au purtat măști și mănuși, iar la fiecare două ore de lucru sala era eliberată și dezinfectată, aerisită, astfel încât nu erau premize reale ca acest lucru să se întâple ieri”, a explicat Furtună.

Șeful ANSP s-a referit și la „regula” întrunirilor în număr de cel mult 50 de persoane. Nicolae Furtună spune că aceasta nu poate fi raportată la Parlament.

„Parlamentul este o instituție de stat în care oamenii merg la serviciu, la fel ca și în alte instituții. De aceea, cifra de 50 nu este cifra potrivită care trebuie comentată în raport cu Parlamentul și parlamentarii. La debutul ședinței, despre statutul de pozitiv a persoanei în cauză nu se cunoștea, apoi s-a anunțat de către un coleg deputat, deoarece deputatul a anunțat atunci când i-a venit rezultatul. Noi am recomandat în Parlament stabilirea tipului de contact, după asta, în zilele următoare, cei care au avut contact apropiat să se testeze, a spus Furtună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram