/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Paștele Blajinilor ar putea fi anulat! Furtună: „Să îi pomenim altfel pe cei trecuți în lumea celor drepți”

missing
22 mai 2020, ora 12:05

Paștele Blajinilor ar putea fi anulat în cele din urmă! Șeful ANSP, Nicolae Furtună, susține că sărbătoarea ar trebui să nu aibă loc anul acesta, deoarece rata de contagiozitate prin coornavirus se menține în continuare foarte mare, iar adunarea mai multor oameni în cimitire ar putea duce la escaladarea situației.

„Noi ne-am expus de nenumărate ori și poziția noastră a fost de a anula în general aceste manifestări și pledăm în continuare pentru asta, chiar dacă evenimentul s-a transferat pentru o altă dată”, a spus Furtună într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Nicolae Furtună a mai subliniat că o decizie finală ar urma să fie luată în funcție de evoluția procesului epidemic.

„Vedem ce o să se întâmple și săptămâna curentă și o să ne expunem suplimentar vizavi de sărbătorirea Paștelui Blajinilor. Poziția mea de epidemiolog ar fi să ne abținem de la această sărbătoare și să îi pomenim pe cei trecuți în lumea celor drepți cu altă ocazie și altfel”, a spus șeful ANSP.

Amintim că Paștele Blajinilor are loc tradițional în a doua săptămână după Paște. Din cauza pandemiei de coronavirus, acesta a fost amânat  pentru zilele de 6,7 și 8 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram