Paștele Blajinilor ar putea fi anulat în cele din urmă! Șeful ANSP, Nicolae Furtună, susține că sărbătoarea ar trebui să nu aibă loc anul acesta, deoarece rata de contagiozitate prin coornavirus se menține în continuare foarte mare, iar adunarea mai multor oameni în cimitire ar putea duce la escaladarea situației.

„Noi ne-am expus de nenumărate ori și poziția noastră a fost de a anula în general aceste manifestări și pledăm în continuare pentru asta, chiar dacă evenimentul s-a transferat pentru o altă dată”, a spus Furtună într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Nicolae Furtună a mai subliniat că o decizie finală ar urma să fie luată în funcție de evoluția procesului epidemic.

„Vedem ce o să se întâmple și săptămâna curentă și o să ne expunem suplimentar vizavi de sărbătorirea Paștelui Blajinilor. Poziția mea de epidemiolog ar fi să ne abținem de la această sărbătoare și să îi pomenim pe cei trecuți în lumea celor drepți cu altă ocazie și altfel”, a spus șeful ANSP.

Amintim că Paștele Blajinilor are loc tradițional în a doua săptămână după Paște. Din cauza pandemiei de coronavirus, acesta a fost amânat  pentru zilele de 6,7 și 8 iunie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!