/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

PDM se disociază de declarațiile premierului Chicu și va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției la acest subiect

22 mai 2020, ora 23:30

Partidul Democrat anunță că se disociază de declarațiile premierului Ion Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București și va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției la acest subiect.

„Partidul Democrat din Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, și europarlamentarul român Siegfried Mureșan. Limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile. Partidul Democrat se disociază în totalitate de o asemenea abordare disproporționată”, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii

În opinia democraților, ase asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația dintre cele două state. „Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații”, precizează PDM.

Totodată, democrații nu sunt de acord nici cu „modul tendențios și lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureșan dă aprecieri guvernelor din Republica Moldova”. „Formulările categorice privind „eșuarea gestionarii crizei COVID și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate. Mai mult, afirmând că Guvernul PDM, Guvernul Filip „a destabilizat situația din RM și nu a făcut progrese în implementarea reformelor”, dl Mureșan spune un neadevăr cras, pentru că guvernul nostru a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătățire generală a tuturor indicilor. Regretăm situația în care acest dialog lipsit de bun simț ar putea contribui la înrăutățirea relațiilor moldo-române și vom întreprinde eforturi pentru depășirea acestei situații ieșite din comun”, se mai spune în comunicat.

Astăzi, șeful cabinetului de miniștri a făcut o postare pe Facebook prin care s-a atacat direct pe europarlamentarul Siegfried Mureșan, numindu-l un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram