Viceguvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Cristina Harea a depus cerere de demisie. Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al instituției.

Reprezentanții BNM au spus că Crisitina Harea a luat această decizie pentru a dedica mai mult timp familiei, aflată în afara țării, după ce restricțiile de circulație din ultimul timp au făcut dificilă întâlnirea cu cei dragi.

De asemenea, aceștia au declarat că mandatul viceguvernatoarei se va încheia atunci când în funcția respectivă va fi numită o altă persoană, ori în termen de trei luni de la depunerea cererii.

Crisitina Harea se află în topul funcționarilor din R. Moldova cu cele mai grase salarii. Ea a ridicat anul trecut un salariu de 1 417 380, câte aproximativ 118 mii lei lunar.

Întrebați dacă ceilalți doi viceguvernatori ai BNM, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu, vin la serviciu, în condițiile în care sunt cercetați penal în dosarul fraudei bancare, reprezentanții serviciului de presă au ezitat să ne dea un răspuns și au promis că revin după masă cu o precizare la acest subiect.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!