/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Viceguvernatoarea Băncii Naționale Cristina Harea demisionează

missing
22 mai 2020, ora 12:49

Viceguvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM) Cristina Harea a depus cerere de demisie. Informația a fost confirmată de către serviciul de presă al instituției.

Reprezentanții BNM au spus că Crisitina Harea a luat această decizie pentru a dedica mai mult timp familiei, aflată în afara țării, după ce restricțiile de circulație din ultimul timp au făcut dificilă întâlnirea cu cei dragi.

De asemenea, aceștia au declarat că mandatul viceguvernatoarei se va încheia atunci când în funcția respectivă va fi numită o altă persoană, ori în termen de trei luni de la depunerea cererii.

Crisitina Harea se află în topul funcționarilor din R. Moldova cu cele mai grase salarii. Ea a ridicat anul trecut un salariu de 1 417 380, câte aproximativ 118 mii lei lunar.

Întrebați dacă ceilalți doi viceguvernatori ai BNM, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu, vin la serviciu, în condițiile în care sunt cercetați penal în dosarul fraudei bancare, reprezentanții serviciului de presă au ezitat să ne dea un răspuns și au promis că revin după masă cu o precizare la acest subiect.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram