/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Deputații Platformei DA propun ca la următorul scrutin alegătorii să poată vota două zile consecutiv

missing
22 mai 2020, ora 15:56

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr Dinu Plângău și Vasile Năstase intenționează să înregistreze un proiect de lege care prevede ca la următorul scrutin cetățenii să poată vota două zile consecutiv. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la Parlament. 

„Ținând cont de faptul că suntem în pandemie ne-am gândit să propunem o modificare la Codul Electoral ca cetățenii să poată vota două zile consecutiv, atât cei care se află pe teritoriul Republicii Moldova, cât și cei din diasporă. 1 noiembrie ne-ar putea prinde în cel de-al doilea val de pandemie”, a argumentat Vasile Năstase.

Parlamentarul Dinu Plângău a precizat că cetățenii ar trebui să se prezinte la secțiile de vot în zilele de sâmbătă și duminică. De asemenea, legislatorul a declarat că, în condițiile pandemice în care ne aflăm, anumite ore ar trebui limitate.

„Secțiile de votare nu ar trebui să fie deschise de la ora 07:00 până la 21:00, dar să facem alte tipuri de intervale… Credem că prin aceste modificări vom diminua riscul contaminării cetățenilor în ziua votului”, a menționat parlamentarul.

Amintim că, deputații au votat ieri în Parlament pentru ca alegerile prezidențiale să se desfășoare pe data de 1 noiembrie. Cel care a propus ca scrutinul să aibă loc în prima duminică a lunii noiembrie este șeful statului, Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram