Nicio zi fără proteste în capitală. De data aceasta, au ieșit în stradă transportatorii auto, care se plâng că surportă pierderi enorme după ce li s-a interzis să activeze până pe 30 iunie. Oamenii și-au scos autocarele lângă Gară, unde erau în jur de 30 de unități de transport. Poliția i-a supravegheat pentru a nu da peste cap traficul în zona protestului.

Manifestația transportatorilor a început în jurul orei 10. Circa 30 de autocare de curse internaționale precum România, Ucraina, Rusia, Cehia și Italia au fost parcate în fața Gării Feroviare. Administratorii companiilor se plâng că sunt în prag de faliment din cauza că nu activează de două luni. Conform deciziilor, vor mai trebui să-și țină autocarele pe loc până pe 30 iunie. Supărarea lor este alimentată și de faptul că unele companii ar activa ilicit, iar autoritățile nu intervin.

EUGEN GALUPA, ADMINISTRATOR COMPANIE DE TRANSPORT: „Însă noi avem semnale, probe în care se vede că doar ieri prin Leușeni au trecut 145 de microbuze camuflate sub autoturisme, care au transportat mii de pasageri. Aceștia nu au respectat normele sanitare”.

Deși au discutat cu unele autorități, li s-a spus că doar comisia specială poate anula restricțiile de circulație.

EUGEN GALUPA, ADMINISTRATOR COMPANIE DE TRANSPORT: „Noi ne-am întâlnit ieri cu domnul secretar de stat Iulian Postica. Am discutat măsurile pe care trebuie să le luăm în cazul reluării curselor. Ei au aceeași poziție, că noi trebuie să relansăm activitatea, doar că Comsia Situații Excepționale nu are de gând să ne permită nouă să plecăm”.

Cu polițiștii alături, autocarele au circulat în coloană pe străzile capitalei. Dacă luni, nu vor primi undă verde pentru reluarea activității, atunci transportatorii vor organiza un protest și mai mare.

Potrivit unei dispoziții a Comisiei Situații Excepționale, cursele terestre internaționale sunt interzise până în data de 30 iunie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!