/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Reniță cere demisia in corpore a actualei guvernări: „Limbajul bădărănesc al lui Igor Dodon este perpetuat de către Ion Chicu”

missing
23 mai 2020, ora 08:52

Deputatul Iurie Reniță cere demisia in corpore a actualei guvernări, după ce prim-ministrul Ion Chicu l-a atacat direct pe europarlamentarului Siegfried Mureșan pe rețelele sociale. Reniță este de părere că declarațiile lui Chicu sunt iresponsabile și astfel de demnitari nu reprezintă Republica Moldova.

„După declarațiile incalificabile și total iresponsabile ale prim-ministrului Ion Chicu, susținut de coaliția PSRM și PD, în frunte cu Igor Dodon, Pavel Filip și Dumitru Diacov, se impune o demitere in corpore a acestei guvernări antiromânești și antieuropene. Limbajul suburban și bădărănesc al lui Igor Dodon este perpetuat de către discipolul și subalternul său, Ion Chicu. Profund regretabil că aceste persoane și forțe politice conduc astăzi Republica Moldova. Este utilizată și pusă în aplicare terminologia ideologică și politică din perioada naftalinizată a Komintern-ului și a “glorioasei URSS” vis-a-vis de România. Ura patologică față de tot ce-i românesc și proeuropean din partea lui Dodon și Chicu îi descalifică în cel mai dezonorabil mod și confirmă calitatea acestora de conserve rusești. Cu certitudine că aceste persoane nu ne reprezintă pe noi”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Ieri, șeful cabinetului de miniștri a făcut o postare pe Facebook prin care l-a numit pe Siegfried Mureșan un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ion Chicu a distribuit pe profilul său de Facebook o știre cu o declarație a europarlamentarului, adăugând un comentariu urât la adresa politicianului român, dar și la adresa României, criticând modul în care statul vecin luptă cu pandemia de coronavirus și nivelul de corupție care ar fi peste Prut.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram