Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, declară că în Republica Moldova mai sunt încă 70 de mii de teste pentru depistarea virusului COVID-19. Totodată, ministra susține că în viitorul apropiat stocul de teste urmează să fie suplinit cu două loturi.

20 de mii de teste urmează să ajungă în țară din sursele Fondului Global, iar alte 10 mii – din partea Coreii de Sud.

„În luna iulie așteptăm un lot de 10 mii de teste, care vor fi donate de către Coreea de Sud. Noi am avut posibilitatea să coordonăm când să fie livrate aceste teste pentru că ele au și un termen de valabilitate și n-am vrea să irosim cumva sau să depășim anumite termene”, a adăugat Dumbrăveanu în emisiunea „UNInterviu” pe portalul Unimedia.

Ministra a explicat că din cele 100 de mii de teste care trebuiau cumpărate inițial din China, în țară au ajuns doar 80 de mii pentru că în stocurile Agenției Naționale pentru Sănătate Publică erau deja, la acel moment, 20 de mii de teste.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!