/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Viorica Dumbrăveanu spune câte teste mai sunt acum în R. Moldova. Două loturi urmează să mai ajungă în perioada următoare

23 mai 2020, ora 08:35

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, declară că în Republica Moldova mai sunt încă 70 de mii de teste pentru depistarea virusului COVID-19. Totodată, ministra susține că în viitorul apropiat stocul de teste urmează să fie suplinit cu două loturi.

20 de mii de teste urmează să ajungă în țară din sursele Fondului Global, iar alte 10 mii – din partea Coreii de Sud.

„În luna iulie așteptăm un lot de 10 mii de teste, care vor fi donate de către Coreea de Sud. Noi am avut posibilitatea să coordonăm când să fie livrate aceste teste pentru că ele au și un termen de valabilitate și n-am vrea să irosim cumva sau să depășim anumite termene”, a adăugat Dumbrăveanu în emisiunea „UNInterviu” pe portalul Unimedia.

Ministra a explicat că din cele 100 de mii de teste care trebuiau cumpărate inițial din China, în țară au ajuns doar 80 de mii pentru că în stocurile Agenției Naționale pentru Sănătate Publică erau deja, la acel moment, 20 de mii de teste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram