/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„New York Times” și-a umplut prima pagină cu nume de persoane decedate din cauza coronavirusului

missing
24 mai 2020, ora 18:12

„New Yor Times” și-a umplut prima pagină a numărului de azi cu nume de persoane decedate pe teritoriul SUA din cauza coronavirusului.  Ziarul a precizat că a vrut astfel să transmită amploarea tragediei.

Editorul Simone Landon a vrut astfel să pună în lumină nu doar numărul uriaș al victimelor COVID-19, dar și cât de diferite erau aceste persoane. Jurnalista și colegii ei au realizat că „atât printre noi, dar probabil și în rândul publicului, se manifestă un soi de oboseală în ceea ce privește aceste date”.

„Știam că ne vom apropia de acest prag și că trebuie să fie o modalitate de a cuprinde cu adevărat acest număr”, a declarat Simone. SUA se apropie de 100.000 de victime ale epidemiei, prag pe care îl va depăși zilele viitoare, scrie b1.ro.

Prin urmare, ea s-a gândit la o listă cu nume și detalii personale luate din necrologuri.

Apoi, Alain Delaquérière a întocmit lista cu aproape 1.000 de nume din sute de ziare apărute în ultima vreme. O echipă de trei editori și trei studenți absolvenți de Jurnalism au citit apoi toate informațiile și au selectat frazele care înfățișau unicitatea fiecărei vieți pierdute.

Simone Landon a comparat rezultatul cu un covor pe care nu ar fi putut să-l țeasă singură. Alți redactori, editori și asistenți au contribuit și ei la această primă pagină New Yor Times.

„Voiam ceva la care oamenii să se uite și peste 100 de ani și să realizeze magnitudinea a ceea ce am trăit”, a declarat editorul Marc Lacey.

Inițial, două variante au fost luate în calcul: prima pagină să fie plină de portrete ale victimelor sau de o listă cu nume și detalii ale persoanelor. Jurnaliștii au ales-o în cele din urmă pe a doua, considerând că impactul va fi mai mare.

Tom Bodkin, șef de creație, a declarat că de 40 de ani, de când lucrează la The Times, nu-și amintește să mai fi fost o primă pagină fără poze.

Lista victimelor continuă în interiorul ziarului.

Statele Unite înregistrează cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din lume- 1,6 milioane. 98740 de oameni au murit din cauza complicațiilor provocate de virus.

Statele Unite ale Americii înregistrează în acest moment cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2 – 1.666.829. Tot aici epidemia a făcut cele mai multe victime – 98.683.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram