Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

politic

Confirmat! Mai mulți parlamentari au făcut denunțuri la CNA și este un dosar penal pentru tentativă de a „cumpăra” un deputat

25 mai 2020, ora 14:01
Distribuie:

Procuratura Generală confirmă că există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat. Informația a fost oferită la solicitarea TV8, după ce președintele Igor Dodon a declarat că mai mulți deputați socialiști au primit oferte de 400-500 de mii de euro pentru a trece la Partidul Șor sau la grupul parlamentar „Pro Moldova și au făcut denunțuri la Procuratură.

Deputatul a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție săptămâna trecută și a fost inițiată o cauză penală, a precizat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Nu au fost dezvăluite alte detalii, cine este deputatul care s-a plâns la CNA, ce fapte a invocat și cine ar fi persoanele care au încercat să-l corupă.

Pe de altă parte, CNA confirmă ca sunt mai multe denunțuri de la deputați pe subiectul tentativei de corupere, dar evită să spună dacă sunt mai multe dosare penale sau plângerile sunt examinate în cadrul unei singure cauze penale.

„Toate sunt în proces de examinare și investigare. Deocamdată nu putem oferi detalii, deoarece procesul este la etapa preliminară a urmăririi”, a precizat serviciul de presă al CNA.

În ultima perioadă, 14 deputați au plecat din Partidul Democrat și liderii PDM au declarat de nenumărate ori că aceștia au fost plătiți să adere la alte fracțiuni, pentru a desființa majoritatea parlamentară PSRM-PDM și a demite Guvernul Chicu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram