/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ ANI a verificat averea și interesele procurorei Adriana Bețișor. Ce a constatat instituția

missing
25 mai 2020, ora 17:25

Agenția Națională de Integritate a verificat averile și interesele procurorei Adriana Bețișor, cea care a intrumentat dosare de rezonanță. O sesizare în acest sens a fost depusă la ANI de către secretariatul Parlamentului încă în vara anului trecut. 

ANI a constatat că, în declarațiile de avere, în unul din conturile bancare, Adriana Bețișor a declarat doar 62 de lei, în timp ce în cont erau la acel moment 962 de lei. Bețișor a explicat că a fost doar o simplă eroare.

De asemenea, Adrianei Bețișor i s-a cerut să explice din ce bani a fost procurată mașina de model „Skoda Octavia” înscrisă în decembrie 2018 pe numele soțului său. Procurora a declarat că automobilul a fost cumpărat din veniturile obținute în anul 2018, în sumă de 709 mii lei, iar mașina a costat 103 mii lei.

Adriana Bețișor este procurora care a instrumentat mai multe dosare privind frauda bancară, dar și cauza în care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, în urma unui denunț depus de către Ilan Șor.

Adriana Beţişor a fost numită în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție la 14 iunie 2011, prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram