/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dodon afirmă că sunt dosare penale pentru tentative de corupere a unor deputați socialiști. Li s-ar fi propus câte jumătate de milion de euro să plece din PSRM

missing
25 mai 2020, ora 13:40

Mai mulți deputați socialiști ar fi primit oferte de la Partidul Șor și grupul „Pro Moldova” pentru a pleca din PSRM și a se alătura altor fracțiuni parlamentare în schimbul a 400-500 de mii de euro, afirmă președintele Igor Dodon, dar fără a numi exact numărul și numele deputaților PSRM care ar fi fost abordați.

Șeful statului susține că deputații socialiști au denunțat oficial la Procuratură tentativele de corupere și ar fi fost inițiate cauze penale.

„Au fost astfel de încercări de a discuta cu deputații socialiști, cu oferte de 400-500 de mii de euro, prin intermediari, prin persoane apropiate, rude. Unii dintre acești deputați s-au adresat oficial la Procuratura Generală…Nu e corect să spunem numele, pentru că ei au făcut denunț la Procuratură. Sunt cauze penale în acest sens”, a dezvăluit Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru agora.md.

Șeful statului mai spune că pentru „gruparea” care cumpără deputați ar fi principial să rupă mîăcar unul de la socialiști.

„Consider că echipa va face față. Noi am trecut și prin perioade mai dificile, când suspendau președintele la fiecare 5 minute. Eram în opoziție și am ținut piept atunci”, a adăugat Dodon.

TV8 a solicitat informații de la Procuratura Generală, dacă există dosare penale inițiate în baza denunțurilor unor deputați pe tentative de corupere. Vom reveni imediat ce vom primi un răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram