Mai mulți deputați socialiști ar fi primit oferte de la Partidul Șor și grupul „Pro Moldova” pentru a pleca din PSRM și a se alătura altor fracțiuni parlamentare în schimbul a 400-500 de mii de euro, afirmă președintele Igor Dodon, dar fără a numi exact numărul și numele deputaților PSRM care ar fi fost abordați.

Șeful statului susține că deputații socialiști au denunțat oficial la Procuratură tentativele de corupere și ar fi fost inițiate cauze penale.

„Au fost astfel de încercări de a discuta cu deputații socialiști, cu oferte de 400-500 de mii de euro, prin intermediari, prin persoane apropiate, rude. Unii dintre acești deputați s-au adresat oficial la Procuratura Generală…Nu e corect să spunem numele, pentru că ei au făcut denunț la Procuratură. Sunt cauze penale în acest sens”, a dezvăluit Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru agora.md.

Șeful statului mai spune că pentru „gruparea” care cumpără deputați ar fi principial să rupă mîăcar unul de la socialiști.

„Consider că echipa va face față. Noi am trecut și prin perioade mai dificile, când suspendau președintele la fiecare 5 minute. Eram în opoziție și am ținut piept atunci”, a adăugat Dodon.

TV8 a solicitat informații de la Procuratura Generală, dacă există dosare penale inițiate în baza denunțurilor unor deputați pe tentative de corupere. Vom reveni imediat ce vom primi un răspuns.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!