„Sunt ferm convins că aceste filmulețe nu vor putea fi utilizate pentru a fi tras la răspundere președintele sau instituția prezidențială. Ne-am consultat cu juriștii”, asta a declarat Igor Dodon despre imaginile care au apărut în spațiul public în care se vede cum Vladimir Plahotniuc i-a adus un pachet în care se presupune că erau bani pentru salariile socialiștilor.

„A fost o acțiune din partea mea riscantă, dar scopul scuze mijloacele. Scopul a fost atins. Eu m-am adresat și la Procuratură, las să facă analiză și să decidă. După ce au apărut primele imagini, eu am depus mărturii, așa cum trebuie să fie. Și aici o să depun, dacă va fi nevoie”, a declarat Dodon în cadrul unui interviu acordat pentru agora.md.

Șeful statului repetă că imaginile cu „kuliocul” au fost truncate, fiind mai multe „chestii scoase din context sau lipite acolo”.

Întrebat dacă a rostit cuvintele salarii, Cornel sau Costea, așa cum se aude în acel filmuleț, Igor Dodon a spus că le-a rostit, dar nu la acea întrevedere: „Nu au fost rostite în timpul cela. Ele au fost scoase din context”.

Rugat să facă precizări cine sunt Costea și Cornel, dacă e vorba de socialistul Corneliu Furculiță, președintele a evitat să dea un răspuns concret: „Depinde în ce context. Sunt foarte mulți Cornei în R. Moldova”.

Totodată, Igor Dodon dă asigurări că el niciodată nu înregistrează și nu filmează pe nimeni: „Pentru mine este principial”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!