/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Mișcare electorală? Dodon promite salarii duble pentru lucrătorii medicali și ajutoare de 700 de lei pentru pensionari, la toamnă

missing
25 mai 2020, ora 09:42

Anul 2020 va fi declarat anul lucrătorului medical. Președintele Igor Dodon a anunțat că va semna un decret în acest sens, iar Guvernul va elabora un plan calendaristic de dublare a salariilor tuturor angajaților din  sectorul medical. Anunțul a fost făcut de șeful statului în această dimineață.

Salariile vor fi majorate în etape, iar planul foarte clar va fi pregătit de Guvern în timpul apropiat. Prima etapă ar putea fi 1 septembrie, a precizat Igor Dodon, adică la toamnă, înainte de alegerile prezidențiale.

Deși anterior, atât Igor Dodon, cât și premierul Ion Chicu s-au plâns că nu vor fi bani pentru pensii și salarii din cauza opoziției, care s-a adresat la Curtea Constituțională și a fost anulat creditul de 200 de milioane de euro din Federația Rusă, astăzi președintele promite și ajutoare pensionarilor și afirmă că resurse financiare sunt ș iau fost deja găsite.

„Rog Guvernul să pregătească și să vină în timpul apropiat cu un proiect de lege de acordare a 700 de lei ajutor unic pentru toți pensionarii care au pensia sub 3000 de lei. Sper să fie acordat pe parcursul următoarelor luni. Să fie la 1 august, 1 septembrie sau 1 octombrie, cum reușește Guvernul. Mijloace financiare sunt și le-am depistat”, a punctat Dodon.

Amintim că alegerile prezidențiale vor fi organizate pe 1 noiembrie. Igor Dodon încă nu și-a anunțat oficial participarea, dar o va face în septembrie, exact când se propun a fi achitate ajutoare pensionrilor și salarii majorate lucrătorilor medicali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram