Anul 2020 va fi declarat anul lucrătorului medical. Președintele Igor Dodon a anunțat că va semna un decret în acest sens, iar Guvernul va elabora un plan calendaristic de dublare a salariilor tuturor angajaților din  sectorul medical. Anunțul a fost făcut de șeful statului în această dimineață.

Salariile vor fi majorate în etape, iar planul foarte clar va fi pregătit de Guvern în timpul apropiat. Prima etapă ar putea fi 1 septembrie, a precizat Igor Dodon, adică la toamnă, înainte de alegerile prezidențiale.

Deși anterior, atât Igor Dodon, cât și premierul Ion Chicu s-au plâns că nu vor fi bani pentru pensii și salarii din cauza opoziției, care s-a adresat la Curtea Constituțională și a fost anulat creditul de 200 de milioane de euro din Federația Rusă, astăzi președintele promite și ajutoare pensionarilor și afirmă că resurse financiare sunt ș iau fost deja găsite.

„Rog Guvernul să pregătească și să vină în timpul apropiat cu un proiect de lege de acordare a 700 de lei ajutor unic pentru toți pensionarii care au pensia sub 3000 de lei. Sper să fie acordat pe parcursul următoarelor luni. Să fie la 1 august, 1 septembrie sau 1 octombrie, cum reușește Guvernul. Mijloace financiare sunt și le-am depistat”, a punctat Dodon.

Amintim că alegerile prezidențiale vor fi organizate pe 1 noiembrie. Igor Dodon încă nu și-a anunțat oficial participarea, dar o va face în septembrie, exact când se propun a fi achitate ajutoare pensionrilor și salarii majorate lucrătorilor medicali.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!