/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Reprezentanții „Pro Moldova” și Partidului Șor, despre acuzațiile că ar corupe deputați. Prima dată aud de denunțurile depuse la CNA

missing
25 mai 2020, ora 16:33

Reprezentanții Partidului Șor și ai grupului parlamentar „Pro Moldova” califică drept mincinoase declarațiile făcute astăzi de Igor Dodon, precum că ar fi făcut propuneri deputaților socialiști să părăsească PSRM și să adere la una dintre cele două fracțiuni parlamentare în schimbul a 400-500 de mii de euro.

„Pro Moldova nu se ocupă de coruperea deputaților și noi nu avem nicio treabă cu asta. Considerăm că este un fals ordinar și o nouă tentativă de intimidare a opoziției”, a comentat deputatul Sergiu Sîrbu, solicitat de TV8.

„Ce spune Dodon sunt aberații. Cred că îi trebuiau titluri de știri sonore pentru ziua de luni. Probabil Dodon așa i-a cumpărat pe deputații din Partidul Democrat, pe Filip și pe alții și de asta vorbește”, a spus deputata Marina Tauber.

Despre denunțurile făcute la Centrul Național Anticorupție de mai mulți deputați privind tentativele de corupere, reprezentanții celor două fracțiuni parlamentare din opoziție spun că prima dată aud. Nu știu nimic nici despre existența vreunui dosar penal și nimeni nu a fost citat de oamenii legii pentru declarații.

„Prima dată aud de acest subiect”, a răspuns scurt Marina Tauber.

„Suntem siguri că organele Procuraturii se vor clarifica, dacă vor investiga obiectiv și nu vor îndeplini comenzi politice. Noi prima dată auzim de aceste denunțuri și nu am primit niciun fel de citații, nici nu văd ce explicații am putea da noi la Procuratură, pentru că nu avem nicio legătură cu aceste pretinse acuzații de corupere a deputaților”, a adăugat Sergiu Sîrbu.

Centrul Național Anticorupție a confirmat astăzi că mai mulți deputați au depus denunțuri privind tentative de corupere, iar Procuratura Generală a precizat că există deja o cauză penală inițiată în baza denunțului unui parlamentar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram