/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Un angajat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cercetat penal pentru corupere pasivă

missing
25 mai 2020, ora 10:48

Un angajat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) al MAI este cercetat penal pentru corupere pasivă. Acesta a acceptat o remunerație ilicită pentru a facilitat traversarea punctului de control și trecerea frontierei de stat.

Oamenii legii bănuiesc că implicate în această ilegalitate sunt mai multe persoane, întrucât a fost iniţiată o cauza penală conform art. 324 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova.

Conform articolului, persoana care se face vinovata riscă închisoare de până la zece ani și amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale (300 000 la 40 000 de lei). Bănuitul va mai fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

Ofiţerii SPIA al MAI, împreună cu angajații Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud, au făcut percheziții acum patru zile în punctul de trecere a frontierei de stat Cahul-Oancea.

Oamenii legii urmează să efectueze acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram